03 de novembre 2006

INFORMACIÓ I PARTICIPACIÓ

Com manifestàvem en la nostra acta fundacional, un model de convivència sòlid i cohesionat ha de recollir la veu i la participació de tots els col·lectius que integren una comunitat.
Per tal de fer realitat un procés d’aquest tipus, cal tenir un Ajuntament preparat per donar el màxim d’informació, i també preparat per admetre, analitzar i donar resposta a tots el suggeriments que, de manera fonamentada, li siguin presentats, ja sigui pels ciutadans o pels seus legítims representants, els regidors.

A Cabrils, les Urbanitzacions així com d’altres nuclis urbans , malgrat que agrupen la gran majoria de veïns i electors del poble, i contribuir impositivament, en alguns casos, per damunt d’altres ciutadans, han estat històricament un col·lectiu desatès, considerats com a “nou vinguts” sense cap veu ni possibilitat real de participació. Cal tenir en compte que gràcies a l'especial i professional dedicació de les diferents Juntes de les Entitats Urbanístiques de Conservació, les urbanitzacions han mantingut un òptim nivell de manteniment, encara que això sí, amb l'injust sobrepreu de tenir que assumir costos, que amb el nivell de recaptació que tenim, deurien d’ésser assumits per l'Administració en aquest cas l'Ajuntament.

Només pel fet de presentar-nos a les passades eleccions municipals de l’any 2003, i aconseguir un regidor, el VIC ja va obtenir la primeria victòria per a tot aquells cabrilencs que viuen fora del casc urbà, per aquest motiu, i per primera vegada, la resta de formacions polítiques es van veure obligats a incloure les Urbanitzacions en els seus programes electorals, fins i tot s’ha creat la figura de la regidoria d’urbanitzacions. Però també va ser un èxit per tots els ciutadans que vivint al casc urbà també ens van votar, en definitiva , vàreu triar, una opció, un model, i una veu, que actuant com a abanderat en el compromís de la gestió, ha assolit un deure en l’exigència de la legalitat.

Malgrat tot, el tema de la informació i la participació va ser a l’inici de la legislatura sistemàticament vulnerat, primer per l’anterior alcalde en la primera etapa d’aquesta legislatura, i ara, encara que en menor mesura, per l’actual alcalde convergent. Recordem que l'actual alcalde i el seu grup municipal del CIU són socis de govern del PSC i GEC des de l'inici de l’actual mandat. Però continuarem lluitant per tal de que la informació i la participació dins el respecte a la pluralitat, sigui finalment instaurat a l’Ajuntament de Cabrils.

Aquest es un dels motius, prou important en democràcia, pels quals hem cregut oportú iniciar un segon estadi de comunicació amb els ciutadans per la via d’un blog. Mantindrem però les comunicacions via correu electrònic com fins ara per a tots aquells ciutadans que així ho desitgin.

Anirem informant dons de la nostra activitat municipal, intercalant la feina feta, amb els assumptes del dia a dia dins el nostre Ajuntament.

Amb la esperança d'ésser útils comencem aquesta nova etapa d'informació utilitzant l'eina d'internet, en el ben entès, que escoltarem, idees, propostes, i arguments que ajudin a millorar l’acció del VIC, però també ens posicionarem clarament en el fet que no acceptarem comentaris despectius i/o menyspreants cap a les persones i/o entitats, partits polítics, etc., per tant, preguem a aquells habituals de la desqualificació anònima s'abstinguin, nosaltres anem per feina mitjançant critiques constructives aportant les corresponents propostes alternatives i emplaçant-vos a tots vosaltres mitjançant l’ús de les noves tecnologies a fer el que nosaltres fem per Cabrils.

Volem ser la veu dels nostres conciutadans en el si de l’Ajuntament, per això agrairem que ens comuniqueu tot allò que creieu oportú, o aquelles qüestions que vulgueu conèixer millor, sempre en relació al nostre poble.

Us esperem en aquest blog que avui posem en marxa.

Cordialment

Alfred Serrano
Portaveu del Grup Municipal Veïns Independents de Cabrils

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sigui benvingut el vostre blog, la informació es fonamental i més en clau municipal. Jo fa poc que visc a Cabrils, però em consta que davant la comunicació a tots els grups municipals d'una preocupació que teníem els veïns de Can Mas, sou els únics que vau atendre al veí de la nostra comunitat, i gràcies a la intervenció del vostre regidor en un ple, la nostra inquietud sembla solucionada.
Un nou vingut de Can Mas

Aquest blog està optimitzat per a una resolució de 1024x768 píxels