24 de maig 2007

CANVI D’ÚS O REQUALIFICACIÓ ENCOBERTA ?

Les persones que formem el col·lectiu del VIC, amb freqüència donem una ullada, via Internet, entre d'altres mitjans, a tot allò que pugui tenir relació amb el nostre poble.

Fa uns dies un dels nostres col·laboradors, és va topar amb el següent anunci:

Terreny en Venta en Cabrils. 9.200.000 € (1.530.751.200 ptas). 18.800m² Gran terreny edificable on es poden construir 106 habitatges.

Efectuades les oportunes consultes, venim en coneixement de que es tracta d'uns terrenys propers a la "tancada" "Residència per la gent gran, La Calma" i parcialment qualificats com industrial, l’explicació de venda es la següent:

Terreny de 1,88514 Ha, se’ns informa que segons “la medició topogràfica realitzada, en la fitxa del Pla General consten 1,7131 Ha”. “El Pla General actual determina zona apta para la construcció de naus industrials”. Mes endavant diuen..... “l’Ajuntament està estudiant el canvi d’ús de la zona”.

Existeix un escrit de data 6 d’octubre de 2005 signat per l’alcalde en aquells moments Sr. Joaquim Colomer Godàs, en resposta a una sol·licitud de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que entre d’altres qüestions diu :

“En relació a la sol·licitud de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Cabrils, presentada el dia 18 d’abril de 2005, número 1743 del registre general d’entrada, tinc el deure de comunicar-vos .......”

* El cavi d’ús és acceptable.

* Degut a la forta pendent dels terrenys caldrà justificar la ubicació dels habitatges.

* ..........................

L’argument de venda del terreny es:

l’ajuntament accepta el canvi d’us, per la resolució d’aquest canvi s’espera que es trigui un any, any i mig, passades les eleccions municipals.
El preu actual del solar es de 9.200.000 EUR degut al “inconvenient” sobre el canvi d’ us. Si es realitzes abans de la compra el preu del terreny sofriria un augment”

Fins aquí el relat dels fets. A partir d’aquí les valoracions que es podrien fer:

Es clara la proposta de la empresa, construcció d’habitatges (mes de 100), en zona que necessita de un canvi d’ús i a més en una zona, que tant els promotors, com l’Alcalde en aquell moment, reconeixen en una forta pendent.

És per a nosaltres molt clar que de aprovar-se tal disbarat, es malmetria una important zona de Cabrils, amb veritables estructures, grans i profundament antiestètiques de ciment. Amb això no volem dir, que es tingui que mantenir com a zona industrial, sinó que cal un projecte diferent, més en consonància amb el medi i amb l’entorn.

La proposta de canvi d’ús i la resposta de l’Alcalde, s’han mantingut aquest any i mig en el arxiu del Registre General, sense coneixement de gran part del Consistori i sense presentar-se en cap de les comissions informatives.

És sospitosament xocant que la empresa s’atreveixi a posar en venda uns terrenys per habitatges, donant un preu, sense que legalment es puguin fer.

I per a acabar, de moment, dir que una cosa és el que es prometen en campanya (els que governen, PSOE-PSC + CIU + GEC) i una altra molt distinta és el que fan.

A això li diuen sostenibilitat?

Va sent hora de posar fre a un creixement desmesurat.

ÀREA DE LA QUALITAT DE VIDA
Urbanisme

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Serrano,
pot aportar proves? Pot penjar l'anunci que diu que van veure els seus col·laboradors? Pot explicar quines són les "oportunes consultes"? Pot penjar sencer - sense frases fora de context - l'escrit de data 6 d’octubre de 2005 signat per l’alcalde en aquells moments Sr. Joaquim Colomer Godàs?
Podrà aportar més llum a les seves insinuacions?
Gràcies.
Roger

Anònim ha dit...

És evident que volen fer el mateix que amb la "marina verda", i no ho podem permetre, están destrossant el nostre poble!!. A més, amb aquestes construcció massiva, tenen en compte la necessaria ampliació dels serveis, escoles, guarderies, centre sanitari, institut etc...? La resposa és NO!!! Permeten que es construeixi, sense pensar que aquelles cases s'ompliran de ciutadans que necessiten uns serveis.

Anònim ha dit...

Es pot dir el nom de la constructora o empresa que ha posat els terrenys en venda?
Si no es legal , com es que surt a la venda?
Algú li ha donat permis?
Veí de Can Cucut

Anònim ha dit...

La tala dels arbres de la Mútua no pot encobrir sol urbanitzable?
Sap voste si es legal el que estan fent?
Un Cabrilenc

Anònim ha dit...

No puc entendre que gent del poble de tota la vida, com el senyor Colomer, fomenti la construcció desmesurada i la pèrdua de l'encant que Cabrils tenia com a poble. Però què es pot esperar de polítics que es carreguen La Concòrdia, el bar del poble de tota la vida, per fer el que hi ha ara, bé el que no hi ha ara millor dit.

Anònim ha dit...

es totalment legal, i no està gestionat per cap òrgan municipal, sinó per nivells més elevats!

Anònim ha dit...

Encara és més greu que la Marina Verda.
Estem perdent i perdrem qualitat de vida, tindrem més problemes amb el trànsit i altres.

Aquest blog està optimitzat per a una resolució de 1024x768 píxels