13 de desembre 2009

RESPOSTA AL REGIDOR MÉS POLIÈDRIC DE L’AJUNTAMENT


Una puntualització, una pregunta i una resposta al regidor més polièdric del nostre consistori, El portaveu del grup municipal ERC- ConsensxCabrils.

Aquest regidor, el passat dia 17 de novembre ens va enviar un escrit - a través del registre oficial de l'ajuntament - en el qual ens deixava anar coses tan histriòniques i pintoresques com aquestes: “... hem viscut amb consternació i estupefacció…” (sic), pels fets que han sortit a la llum pel cas Pretòria i, així mateix deia: ”... per intensificar la transparència …i foragitar qualsevol indici no fonamentat d'irregularitat…” (també sic); i emplaçava al nostre grup (VIC) “...a la restitució de la imatge…” (altra vegada sic). I atenció al que ens emplaçava: ”... fent públiques les raons de la contractació… de l'assessor urbanístic Genís Carbó….” (i també sic). No preguntava que s'havia fet, si havia algun tema urbanístic compromès, etc, etc. No, no, ens preguntava les raons de la contractació

Per a veure el text íntegre de l’escrit , cliqueu aquí.

La puntualització: Vostè es diu Miquel, però no per això s'ha de veure en l'obligació figurada d'assolir el paper de l'arcàngel San Miquel amb l'espasa flamígera inclosa.

La pregunta: Ens pren a tots per ximples?

La nostra resposta: Senyor portaveu del grup municipal d’ERC-Consens x Cabrils, defensar a capa i espasa el fet de que des de el seu Grup Municipal han viscut amb consternació i estupefacció tot el procés derivat del cas Pretòria, no els fa singulars, ni tampoc únics, i és innegable que des de el seu ex Partit (Convergència i Unió) també s’ha viscut, suposem, aquesta situació amb la mateixa estupefacció, ja que si no fos així, d’altra banda tothom estaria sota sospita de col•laboració necessària en el tipus delictiu que vostè assenyala com “Corrupció”.

A títol il•lustratiu ......El fiscal General de l’Estat va assenyalar en el Congrés dels Diputats, que
en l’actualitat s’estan instruint unes 730 causes en les quals s’investiga a càrrecs públics per corrupció, concretament 594 són procediments judicials i 136 diligències d’investigació i més o menys (segons informe del congrés) estan repartides de la següent manera,

Senyor portaveu, com pot veure n’hi ha per tothom : 264 són causes penals contra càrrecs del PSOE, 200 contra càrrecs del Partit Popular, 43 coalició canària, 30 Convergència i Unió, 24 Partit Andalucista, 20 Izquierda Unida, 17 GIL, 7 Unió mallorquina, - 5 ERC Esquerra Republicana de Catalunya -, 3 BNG i uns altres i 3 PNV.

Suposem que vostè, atenent a aquesta noticia de rabiosa actualitat també es deuria “rasgar les vestidures” quan va saber que hi han 5 regidors d’ERC presumptament imputats per delictes...?
o no va filtrar cap escrit passat pel registre al seu aparell de propaganda ........ ?

Senyor portaveu, la seva missiva de tall curt en quant horitzó moral i crassitud de coneixement jurídic, el fa menysprear els seus propis motius pels quals ha enviat aquest “emplaçament”...Vostè, senyor portaveu, s’acaba de fer una auto-travada i mogut com sempre per la vanitat que l’acompanya, vol donar a conèixer a tot el mon que vostè és el messiànic que guaita i ordena el camí de la rectitud Político-Moral......encara que hagi participat en una Moció de censura - la segona també d’ERC-Cabrils - .... com vostè diu “del tot democràtica i municipalista”

Segurament seguirà pel seu camí i segur que el nostre escrit no el farà plantejar-se res més del que ja sap i vol desconèixer, però ens arriscaríem a afirmar que si mira cap enrere, no trobarà a cap tropa que l’acompanyi, excepte l’enveja de la seva pròpia ombra.

Vostè com la petita i innocent Dorothy Dale, mostra el camí enrajolat de color groc, magna e il•lustre promesa de l’or polític, per aquest camí l’acompanya l’home de llauna (sense cor), el Lleó Covard ... que no te la suficient valentia per afrontar el compromís polític, - i L’Espanta Ocells... que necessita un cervell per pensar ... tots els seus companys acudiran fidels a la recerca del Mag d’Oz ... per tal que els proveeixi d’aquestes i d’altres qualitats suficients o mínimes per desenvolupar el càrrec polític que pretenen.....no es deixin enganyar per les bruixes de ‘est i de l’oest....encara que hagin adoptat la figura de requalificacions o nepotismes familiars.

No podem deixar de veure bocabadats com vostè, altre cop requereix o emplaça però mai convida a algú a donar explicacions sobre un fets... Vostè, senyor portaveu, amb l’autoritat despistada, pròpia d’algú que exerceix el funambulisme entre l’egolatria del càrrec que l’auto-adula i el seu alter ego creacionista que l’admira, vol fer de gastador de la incorruptibilitat de la nostra Vila.

Soldat dels despropòsits, diríem,... però no ens enganyem vostè amb aquest comportament només adequa una conducta frívola segons les circumstàncies del moment, i això si, com sempre triant aquelles que siguin més afavoridores per la seva persona, i no pel poble, allunyant-se d’aquesta manera dels principis morals que tot polític i persona ha de tenir.

Parla de transparència de gestió municipal i l’únic pel que treballa o és motiva és per carregar contra l’oposició..aprofita l’oportunisme d’una noticia que ha convulsionant bona part de la societat catalana, per saciar les seves ànsies de luxúria política. S’imagina vostè al portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya fent preguntes a l’oposició....? ens sembla que encara no ha entès que vol dir estar governant... vostè ha passat de no respondre a les preguntes que fa l’oposició en el plens.. a fer preguntes a l’oposició per mitjà d’escrits registrats d’entrada a les pròpies oficines de l’ajuntament...

Bufssss que complicat, senyor portaveu!!! ..acaba de fer una hipèrbole, una paradoxa d’acció reacció,... i el bumerang de la supèrbia ha retornat donant-li un cop per desvetllar-lo de la somnolent ètica Política, i el que és pitjor, és que ho ha fet sense adonar-se, sense cap pla preconcebut, i sense cap coneixement de causa ha volgut cridar l’atenció, buscant l’empatx dels efímers aplaudiments d’un públic cansat de tanta demagògia.

Però volem que vegi, i entengui, “si pot” que totes aquestes consideracions no són pel fet de no voler donar explicacions al seu entranyable i maliciós escrit degudament registrat......sinó per tal que el ciutadà vegi de quin estrat i matèria prima està feta la seva mandrosa consciència.

L’empresa GCB Assessorament Urbanístic y Projectes,S.L. va ser contractada el dia 18 de setembre de 2007, evidentment per fer un seguiment urbanístic de tot el que s’estava fent al poble, sent el senyor Carbó l’arquitecte,......si, senyor portaveu, ha estat CONTRACTAT i ho posem en majúscules per tal que entengui que a les empreses se les contracta... i es paguen els seus serveis contra la corresponent factura amb IVA i/o IRPF......i es va fer per saber i conèixer quins són els motius que van impulsar al govern que vostè ara representa a fer determinades actuacions en el poble,
actuacions que estan a tall d’exemple sota la vigilància d’urbanisme de la Generalitat o sotmeses a control per part de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, la Direcció General d’Administració Local i el Síndic de Greuges....

En quant al procés de contractació de dita societat, val a dir que es i ho va ser públic, i que vostè com regidor electe podia haver comentat el que estimés més oportú en el moment adequat. Aquest procés de contractació, si això és el que el preocupa, consta en la documentació que el seu govern guarda a “pany i forrellat” i que en moltes ocasions posa tots els obstacles possibles per tal de que el ciutadà o la mateixa oposició en pugui donar compte.

La societat esmentada no va fer cap actuació urbanística a Cabrils (sí en canvi amb els inqüestionables coneixements professionals del tècnic responsable vam estar a punt d'engegar la construcció d'un nou CAP que per aquestes dates estaria a punt d'inaugurar-se,)...i si vostè creu que aquestes “suposades” actuacions són susceptibles de ser considerades imputables en algun il•lícit Penal, l’emplaçem més ben dit com a ciutadans i regidors l’hi exigim que denunciï aquests fets a la Fiscalia o a l’Audiència nacional... perquè vostè te l’obligació d’executar-ho i encara que en el seu cas, sigui com l’altre cara de la Lluna, vostè hauria de tenir el càrrec moral de denunciar-ho.

Però cal recordar, senyor portaveu, que en el seu escrit vostè no demana quines actuacions s’han fet a la nostra població..sinó els motius de la seva contractació, i tristament es queda a l’Avant Sala de la suposició, serveix en una safata de plata la rumorologia de la sospita, pràctica habitual en vostè per tal que el ciutadà de Cabrils arribi ell solet a la conclusió, amb una més que pueril i estèril regla de tres... Si aquest senyor està imputat en altres casos.... i...va passar per l’Ajuntament de Cabrils, i el van contractar el govern del VIC.... taxan taxan.... això vol dir que......?

Senyor portaveu, la condició d’imputa’t és una condició a la que se l’hi atribueix o s’observen indicis d’un il•lícit penal en alguna persona, en el moment en que se’n fa l’acusació formal...aquest imputat passa a ser acusat, i segurament a vostè això tant l’hi és.....com també es mostra del tot indiferent envers el principi de presumpció d’innocència, a aquestes alçades, no l’hi farem una explicació del significat del que vol dir, perquè suposo que el seu equip d’advocats el deu haver assessorat al respecte abans de incidir de forma ridícula sobre aquest tema. Però també l’hi voldríem recordar que la terminologia en l’ús de paraules com denunciat, imputat, o querellat porten aparellades com sempre el concepte i un dret fonamental que és el de Presumpció d’Innocència i que val per tots i cadascun dels implicats en qualsevol procés penal i del que segur coneix algun dels membres del seu equip de govern.

Així mateix també l’hi recordem que ja serà la justícia qui donarà compte dels diferents implicats en el procés Penal... però abans de fer qualsevol tipus d’intervenció encara que siguin de tall pseudo-periodístic l’hi agrairíem que es llegís totes i cadascuna de les interlocutòries que es van dictant i publicant al respecte, i sobretot si us plau, a part de llegir-les esperem que les entengui, o que hi hagi algun coneixedor de la llei que l’hi expliqui el procés penal -- així com totes les garanties que s’hi fixen al respecte... Vostè sembla que hagi trobat el “Dorado argumentatiu” ....i ha demostrat que la seva golosa sospita és inconscient e imparable...

Pel seu coneixement l’informem que.... “presumptament no hi ha hores d’ara una imputació formal del jutjat“ l’afer està en fase d’instrucció, sense tenir encara cap concreció d’imputació, ni de cap fet delictiu, ara per ara.

Podria donar-se el cas que aquesta persona finalment resultes imputada, jutjada i condemnada, i també podria donar-se la situació que sigui absolta... o que finalment no sigui ni tan sols imputada.......

Però en qualsevol cas - l’ira de la seva vendetta pseudo-periodistica-personal, ens dona la presumpta sensació que prefereix veure a aquesta persona sentenciada com culpable d’un delicte de tràfic d’influències, només per donar-se l’absurd plaer de retreure a les persones que el vam contractar, que també som culpables del resultat del Jutjador...i la pregunta és: si resulta absolta actuarà de la mateixa manera? farà un escrit al registre d’entrada de L’Ajuntament tot sol•licitant al Ministeri de Justícia que clarifiqui la sentència ? o...només l’hi preguntarà a la jutgessa de Pau? ....demanarà explicacions als regidors..? Publicarà el resultat de la sentència en alguna pseudo-plataforma-web ?

Finalment senyor portaveu, l’equip del VIC està a disposició del ciutadà , per a informar-los de tot, ....absolutament de tot ... com ho venim fent fins ara, de les comissions de comptes...dels plens....dels motius pels quals vostès no fan contractes....del perquè no donen d’alta als treballadors esporàdics......

Donem explicacions del perquè la Sindicatura de Comptes actua sobre l’ajuntament de Cabrils i sobre els proveïdors que no lliuren factures....o en defensa dels treballadors que no estan legalment contractats......del Perquè el Síndic de Greuges requereix de forma obstinada a aquest consistori la seva col•laboració...i sobretot explicar quin tipus de regidors ens toca patir....... aquells que com vostè mogut per l’avarícia de tenir un circ a tres pistes, fan un eslàlom llaurant la pendent de la vall de la ignorància, i que papallonejant pel Basar del desconeixement jurídic, tinguin en compte el fet de que no se’ls hi escolin per les reixes del clavegueram de l’oportunisme,
coses tan importants com l’ètica Política.

Cabrils 26 de novembre de 2009

Grup Municipal Veïns Independents de Cabrils


ÀREA D'INFORMACIÓ i PARTICIPACIÓ

Comunicació



3 comentaris:

Dámaso I. ha dit...

Tengo que reconocer que para ustedes la verdad no tiene límites, se nota que no son políticos profesionales, eso es lo que le hace falta a este país, políticos no profesionales gente que no dependa del sueldo de político y sobre todo profesionales que hayan demostrado su capacidad en la empresa privada. De lo contrario así nos va.
Dámaso

VIC ha dit...

Missatge per als anònims de sempre i de tots coneguts:

Una de les grandeses de la democràcia és que els ciutadans podem expressar lliurement les nostres opinions sense ser detinguts o duts davant un tribunal militar, d'esquerres o de dretes, tant és.

En canvi desgraciadament encara existeixen impresentables “personajillos covards” que creient-se anònims enyoren velles èpoques stalinistes.

No sou res i res representeu.

Comunicació

Anònim ha dit...

Cuando el dinero hace falta, las ideas no existen.
Cabrils 2009

Aquest blog està optimitzat per a una resolució de 1024x768 píxels