14 de gener 2010

QUÈ HA SUCCEÏT AMB EL CURS DE PINTURA ORGANITZAT PER L'AJUNTAMENT? (SEGONA PART)


Per consultar la primera part cliqeu aquí.

Sempre s'ha dit que quan alguna cosa funciona i, a més, funciona bé, intentar canviar-ho és, si més no perillós. Això és precisament el que ha passat recentment amb els cursos de pintura que patrocina l'Ajuntament. Aquests cursos han vingut funcionant i no només bé, sinó magníficament bé, tot això dirigit per una excel•lent professora (la Sra. Magda Ginestar) que durant més de 20 anys s'ha dedicat a compartir els seus coneixements artístics amb ja quasi una quarantena d’alumnes/pintors.

Doncs bé, la regidora responsable d'aquesta activitat, la senyora Olga Enfedaque, fent arrogància d'una prepotència majúscula i d'una ignorància més que supina (*) sobre el tema, i tot això amanit amb una total manca de diàleg, ha decidit trencar pel dret obligant a compartir un espai que tècnica i físicament és impossible de compaginar, amb altra activitat aliena a aquesta i amb només dos alumnes.

Un incís: per a aquests cursos de pintura, oficialment sempre s'ha condicionat la seva realització a un mínim de 10 alumnes (lògicament, per a garantir la seva rendibilitat, és a dir que no costi més el farciment que el gall). En el Ple municipal del passat 1 de novembre li varem fer aquesta puntualització, assenyalant, a més, que en tots els anuncis d'aquests cursos de pintura que estan exposats en els diversos taulons d'anuncis municipals, es remarca aquest quòrum mínim de 10 alumnes per curs.

A aquesta puntualització, la regidora es va limitar a contestar que això era abans, però que ara no hi havia cap mínim d'alumnes.

Regidora senyora Enfedaque, poques o cap dubte tenim de la seva incompetència en aquest assumpte, però tampoc tenim dubtes de la seva eficàcia (que no eficiència), ja que a l'endemà ja havia fet retirar de tots els taulons municipals els anuncis dels cursos de pintura en els quals s'indica aquest mínim de 10 alumnes.

Valgui'ns déu, el que cal fer per a no contradir-se (almenys aparentment) !

Davant aquest cúmul de despropòsits de l'esmentada regidora - que segueix anteposant la seva prepotència i la seva ignorància a l'interès comú (diem interès comú, no l'interès de la nova professora (?) - algú havia de posar dignitat i seny, i aquest algú ha estat el més feble, el perjudicat; ha estat la Sra. Magda Ginestar, la inveterada i reeixida professora per més de 20 anys consecutius qui, secundada per tots els seus alumnes, decideixen marxar (per la porta del darrere) i així deixar a la regidora totalment lliure perquè pugui fer i desfer al seu antull.

El 10 de desembre passat, la senyora Magda Ginestar va registrar una instància a l'Ajuntament exposant els fets pels quals s'ha vist obligada -ella i els seus alumnes- a deixar el curs. No obstant això, és la professora la que deixa la porta oberta perquè l'ajuntament rectifiqui i busqui una solució factible i coherent; i en el cas de ser així, a tornar i recuperar el que - fins a la intervenció de la regidora senyora Enfedaque- era un envejable èxit de participació, de professionalitat i de convivència. Com era d'esperar, a aquesta data -i d'això fa ja més d'un mes- encara no ha rebut cap resposta per part de l´Ajuntament.

Aquest assumpte li importa realment a algú de l'equip de govern encapçalat pel seu alcalde?

Regidora senyora Enfedaque: La seva majestàtica intervenció en aquests cursos de pintura (que funcionaven amb èxit reiterat i amb una tradició de més de 20 anys) ha acabat com el rosari de l'aurora i - com es diu col•loquialment – se’ls ha carregat vostè en un “plis-plas”.

Enhorabona; el seu orgull, la seva prepotència, la seva ignorància i la seva falta de diàleg han quedat incòlumes.

Ah! Si cerca aplaudiments, felicitacions i reconeixements, li suggerim que es dirigeixi a la nova professora i els seus dos alumnes.

(*) ignorància supina: molt gran i inexcusable.

Foto de la inauguració, el dia 21 de juny del 2008, de l’exposició de les obres dels alumnes de dibuix i pintura, que des de fa ja bastants anys dirigeix amb una més que encomiable dedicació i professionalitat la senyora Magda Genestar.

Continuarem informant


ÀREA DE DESENVOLUPAMENT PERSONAL I SOCIAL
Cultura

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixó demostra per quí estem governats ......
Un cop el poder es te a les mans ...es pot destrossar un poble ,ciutat ....!
Fem pais!
Jordi

Aquest blog està optimitzat per a una resolució de 1024x768 píxels